Vad innebär cross-training?

Publicerat: januari 14, 2015 i Uncategorized

Det är inte helt ovanligt att vi tränar det vi tycker är roligast, tex. Löpning/cykling. (dock inte i mitt fall). Du har kört på under en längre tid med likande träning och plötsligt sträcker det till i ryggen, när du ska dra ut motorvärmarkabeln? (Hade en kollega som fick ryggskott av just detta en gång, han hade ingen stark rygg). Eller ta det motsatta, du har tränat styrketräning under en längre period och sedan när du ska springa, känns det som om du håller på att DÖ, lungorna har 0 i kapacitet.

Cross-training kan översättas till en allsidig träning, klassisk allround träning! Genom allsidig träning, kondition, cardio, styrketräning förstärks kroppens muskler och du kommer känna dig mycket mer stark. Om du är löpare och tränar mer överkropp/bål kommer de ge förbättrat resultat, likaså om du är kroppsbyggare och lägger in lite mer konditionsträning.

Det bästa med cross-training är att det blir roligare, varierad träning och att du minskar risken för skador!

Jag brukar alltid blanda olika typer av pass, bodypump, löpning, gym på SATS, styrketräning hemma etc,  mer framförallt olika sporter, som tennis, golf, hockey bockey etc.

IMAG0931

solviksutegym i Broma!

http://www.johansport.com

Lämna en kommentar